1. TEST DE pH PENTRU INFECȚII VAGINALE
Echilibrul pH-ului este o componentă fundamentală a sănătății vaginale. Un vagin sănătos este ușor acid, cu un pH, de obicei, în intervalul de la 3.8 la 4.5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice. Modificările care afectează pH-ul acid duc la scăderea numărului de lactobacili vaginali şi astfel la creşterea riscului de infecţie vaginală. Simptomele infecţiilor vaginale pot include mâncărime, iritație, arsură, secreţii anormale cu miros neplăcut.
Factori care pot contribui la dezechilibrul florei vaginale:
– Vaginita bacteriană sau infecţiile cu transmitere sexuală;
– Variaţiile hormonale, frecvente de-a lungul ciclului menstrual şi în timpul sarcinii;
– Nivelul scăzut de estrogeni din timpul menopauzei poate determina o creştere a pH-ului vaginal;
– Utilizarea preparatelor intravaginale şi spermicidelor;
– Igiena intimă excesivă şi/sau necorespunzătoare;
– Contactul sexual: sperma are pH alcalin care afectează micromediul vaginal.
Infecţiile vaginale pot creşte riscul unor afecţiuni medicale mai grave, inclusiv naştere prematură, infecţii post-histerectomie și un risc crescut de a contracta infecţii transmisibile sexual. De asemenea, poate creşte riscul de boală inflamatorie pelvină și de infertilitate.
Testul Veneris de pH pentru depistarea infecțiilor vaginale identifică valorile pH-ului de la 4.0 la 7.0. În contact cu secreția vaginală, capătul aplicatorului își schimbă culoarea în funcţie de valoarea pH-ului vaginal.
2. CONŢINUTUL CUTIEI
2 teste de pH de tip caseta, ambalate individual, cu desicant; Prospect cu instrucţiuni de utilizare.
3. INSTRUCȚIUNI DE EFECTUARE A TESTULUI
1. Spălați-vă mâinile și uscați-le bine. Desfaceţi folia şi scoateţi aplicatorul.
2. Țineți aplicatorul folosind doar zona mânerului rotund, între degetul mare si degetul arătător. Evitaţi ca zona de măsurare a pH-ului sa intre în contact cu alte lichide.
3. Așezaţi-vă cu genunchii depărtaţi sau cu un picior pe scaunul de toaletă sau pe o altă suprafaţă fermă. Cu mâna liberă deschideți cu grijă labiile vaginului.
4. Introduceţi aplicatorul ușor în vagin, în același mod in care utilizaţi un tampon (aproximativ 1-3 cm în vagin, dar nu mai departe de zona mânerului rotund).
5. Acum apăsaţi aplicatorul vaginal inserat pe peretele din spate al vaginului cu o presiune ușoară timp de aproximativ 10 secunde, astfel încât zona de măsurare a pH-ului să fie bine umezită.
6. Îndepărtaţi cu grijă aplicatorul din vagin și citiţi imediat rezultatul, atâta timp cât zona de măsurare este umedă.
4. CUM SE CITEŞTE NIVELUL PH-ULUI?
Sub o lumină puternică (nu fluorescentă) sau lumina zilei, comparaţi culoarea testului de pH cu grila de culori pusă la dispoziție. Mişcaţi testul de pH înainte și înapoi până când veți găsi culoarea pe ghidul de culori care arată ca cea a testului de pH. Acest număr este pH-ul vaginal.
5. INTERPRETAREA REZULTATULUI
PH-ul vaginal normal este în intervalul 3.8 – 4.5, ușor acid. Numerele mari ale pH-ul vaginal indică o aciditate mai mică, în timp ce valorile mai mici decat nivelurile normale ale pH-ului vaginal indică aciditate ridicată. PH-ul vaginal anormal indică adesea prezența unei infecții vaginale. Cu toate acestea, nu toate infecţiile pot determina modificări ale pH-ului vaginal. Dacă pH-ul vaginal nu este în limite normale (3.8-4.5) vă recomandăm să repetaţi testarea în ziua următoare, cu cel de-al doilea test din cutie.
Pentru a identifica o posibilă cauză a dezechilibrului florei vaginale, vă recomandăm Veneris Test 3în1 pentru depistarea infecţiei cu Candida albicans, Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis. Candidoza, vaginita bacteriană şi tricomoniaza sunt responsabile pentru 90% din infecţiile vaginale.
În cazul în care identificaţi un rezultat pozitiv pentru oricare dintre aceste infecţii, vă recomandăm să consultați medicul.
6. ATENŢIE!
Acesta nu este un test pentru boli, cum ar fi Streptococcus Grupa B sau boli cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV, Chlamydia, Herpes, Sifilis sau Gonoree. Dacă suspectaţi o infecţie transmisibilă sexual, consultați medicul;
Recenzii
Nu există recenzii până acum.